İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir?


Prof.Dr.Özer Kanburoğlu

Öldükten sonra adınızın yaşamasını istiyorsanız ya okunmaya değer şeyler yazın yada yazılmaya değer şeyler yapın. BENJAMİN FRANKLİN

1)Ters ışık çekimi

Dış mekan çekimlerinde çoğu fotoğrafçı ışığı arkasına alarak çekim yapmak ister. Aslında bu pürüzsüz bir yüzey veya sorunlu bir yüz çekmek isteyenler için doğru tercihtir. Fakat Standartın dışarısında bir fotoğraf almak isteniyorsa ışık öne getirilmelidir.(45 derece )
İki önemli kural:
Ters ışıkta bir leke ile ambiyans oluştur.
Pozlandırmayı doğru yaparak kontrast ayarlamasını iyi yakalamak.
Bütün fotoğraflardaki amaçta objeyi kadraja tam oturtmak ve onu en sade haliyle anlatmak.

2)İç mekanda portre çekimi

İç mekanda çekilen portrelerde sadece düz bir surat yeterli olmayabilir. bunu mümkün olduğunca gözlük sigara gibi objelerle renklendirmek fotoğrafı daha fantastik yapar.Ayrıca objeyle dostluk kurulmasında fayda vardır.

3)Arkeolojik yapı çekimi

Bunun için uygun ışığı yakalama adına bir programlama yapılmalı ve ışığı en iyi geldiği ve en dramatik olduğu zaman yakalanmalıdır.
Tüm renklerin doygunluğu polarize filtreyle artırılabilir.
Kontrastı yükseltmek için pozlandırma azaltılmalıdır.

4)Hızlı konu çekimi

Spor her zaman hareketli olduğundan ne zaman fotoğraflanacağına karar vermek oldukça zor olabilir. Bunun için hareketler izlenmeli ve hangi durumda çekim yapılacağına karar verilmelidir.
Hangi anın fotoğraflanacağına karar verildikten sonra
Enstantane yani örtücü özellik ayarlanmalıdır.Bu fotoğrafın flu çıkmaması için önem arz eder.Sonrasında netleme sistemi de continious durumuna getirilmelidir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: