Kukla


Türkiye’nin faili meçhul cinayetleriyle, asker, emniyet ve akla ne kadar devlet örgütü geliyorsa içerisinde yer alan çeteleriyle bu çetelerin birbirlerine düzenledikleri saldırılarıyla, gençlerin birbirine öldürmek pahasına yaşadıklarıyla tanındığı yıllarda geçen muazzam bir kurguya sahip roman.
bu ahmet ümitin okuduğum 3. kitabı ve beklentilerimin boşa gitmediği ortada. kitap resmen beni içine hapsetti ve okuyup bitirmeden çıkmayacaksın içimden diyerek anahtarını da sonuna sakladı.
yazarın da dediği gibi 2002 de yayımlanan bu kitap aslında ergenekonun daha önceden yazılmış romanı niteliğinde. içerisinde ki kahramanlar devlet tarafından ihanete uğramış aynı zamanda vatan ve millet uğruna savaşmış, gerekirse ölmüş,öldürmüş ve canı yanmış insanlar.
gazeteci eskisi adnan
karanlık kardeşi doğan la
sürekli bir hesaplaşma içerisindeler ve bu çerçevede devlet ilişkileri de yargılanıyor. devletin çetelerle mücadelede kullandığı ülkücü insanları daha sonra nasıl teröörist ilan edildiği de ele alınıyor. aynı zamanda komünist gençlerle ülkücü gençler arasında yaşanan gerilimli yılların kimin işine yaradığı ve neden engellenmediği de ele alınıykısaca romanda türkiyenin yakın zamanda yaşadığı ve yeni yeni ortaya çıkan iç karmaşası var.
eğer hem türkiyenin yakın tarihinden haberdar olmak hemde bunun roman tarzında olmasını istiyorsanız size tavsiye edeceğim isimlerin başında ahmet ümit gelir.
şimdi ise sırada
PATASANA
var………….

Yorum bırakın